
KA501: Udvalgte Emner i Moderne Kageteori
Det Naturvidenkagelige Studienævn
Undervisningssprog: På dansk eller engelsk afhængigt af underviser, men engelsk ved internationale studerende
EKA: N30000420, N300004169
Censur: Intern prøve, to eller flere bedømmere
Bedømmelse: Bestået/Ikke bestået
Udbudssteder: Balkonen
Udbudsterminer: Efterår/Forår
Niveau: Bachelor/Kandidat
STADS ID (UVA): N300006669
ECTS (Extreme Cake Testing System)-point: 15
Godkendelsesdato: 30-07-2021
Varighed: 1 semester
Version: Godkendt - aktiv
Kommentar
Indgangskrav
Faglige forudsætninger
Formål
Kurset træner de studerende i at behandle kagevidenskabelige
modeller ved at identificere og bruge relevante bagetekniske metoder fra
kokkebogen, herunder korrekt afmåling og passende bagetid.
Målbeskrivelse
For at opnå kursets formål er det læringsmålet for kurset, at den studerende demonstrerer evnen til at:
- Konstruere og præsentere kager ved hjælp af bage- og præsentationsmetoder fra såvel kursuspensum, som fra personlig erfaring.
-
Konsumering og evaluering af kager på en faglig korrekt og renlig måde. Under evaluering af kager lægges der vægt på at den
studerende er i stand til at argumentere sagligt ud fra viden opnået i kurset.
Indhold
Kurset vil dække nogle af følgende faglige hovedområder:
- Frugttærter.
- Kager med chokolade.
- Muffins.
- Æblekager.
- Fødselsdagskager (særligt brunsviger).
Litteratur
Eksamensbestemmelser
Eksamenslement a)
Tidsmæssig placering
Efterår
Udprøvninger
Mundtlig eksamen baseret på hjemmebag
EKA
N123456789
Censur
Intern prøve, to eller
flere bedømmere
Bedømmelse
Bestået/Ikke bestået
Identifikation
Fulde navn og SDU
brugernavn
Sprog
Følger, som udgangspunkt,
undervisningssprog
Hjælpemidler
Alle analoge køkkenredskaber tilladt.
ECTS-point
15
Uddybende information
Eksamensformen ved reeksamen kan være en anden end eksamensformen ved den ordinære eksamen.
Vejledende antal undervisningstimer
Undervisningsform
På naturvidenkage er undervisningen tilrettelagt efter tofasemodellen dvs. spise- og bagefasen.
- Spisefasen
(forelæsning) - Antal timer: 4
- Bagefase: Antal
timer: Efter behov
Aktiviteter i bagefasen:
- Indkøb af materialer.
- forberedelse og materialer, konstruktion af dej og endelig bagning af den studerendes bagværk.
Ansvarlig underviser
Skemaoplysninger
36 |
Mandag
06-09-2021
|
Tirsdag
07-09-2021
|
Onsdag
08-09-2021
|
Torsdag
09-09-2021
|
Fredag
10-09-2021
|
---|---|---|---|---|---|
08 - 09 | |||||
09 - 10 | |||||
10 - 11 | |||||
11 - 12 | |||||
12 - 13 | |||||
13 - 14 | |||||
14 - 15 |
|
||||
15 - 16 | |||||
16 - 17 | |||||
17 - 18 |