DA EN

KA501: Udvalgte Emner i Moderne Kageteori

Det Naturvidenkagelige Studienævn

Undervisningssprog: På dansk eller engelsk afhængigt af underviser, men engelsk ved internationale studerende
EKA: N30000420, N300004169
Censur: Intern prøve, to eller flere bedømmere
Bedømmelse: Bestået/Ikke bestået
Udbudssteder: Balkonen
Udbudsterminer: Efterår/Forår
Niveau: Bachelor/Kandidat

STADS ID (UVA): N300006669
ECTS (Extreme Cake Testing System)-point: 15

Godkendelsesdato: 30-07-2021


Varighed: 1 semester

Version: Godkendt - aktiv

Kommentar

27011501(tidligere UVA) er identisk med denne kursusbeskrivelse.

Indgangskrav

Den studerende forventes at have, eller have haft tilknytning til Balkonen.

Faglige forudsætninger

Viden og færdigheder svarende til hjemmekundskab på folkeskoleniveau.

Formål

Kurset træner de studerende i at behandle kagevidenskabelige modeller ved at identificere og bruge relevante bagetekniske metoder fra
kokkebogen, herunder korrekt afmåling og passende bagetid.

Målbeskrivelse

For at opnå kursets formål er det læringsmålet for kurset, at den studerende demonstrerer evnen til at:

  • Konstruere og præsentere kager ved hjælp af bage- og præsentationsmetoder fra såvel kursuspensum, som fra personlig erfaring.
  • Konsumering og evaluering af kager på en faglig korrekt og renlig måde. Under evaluering af kager lægges der vægt på at den
    studerende er i stand til at argumentere sagligt ud fra viden opnået i kurset.

Indhold

Kurset vil dække nogle af følgende faglige hovedområder:

  • Frugttærter.
  • Kager med chokolade.
  • Muffins.
  • Æblekager.
  • Fødselsdagskager (særligt brunsviger).

    Litteratur

    Se Facebook for pensumlister og yderligere litteraturhenvisninger.

    Eksamensbestemmelser

    Eksamenslement a)

    Tidsmæssig placering

    Efterår

    Udprøvninger

    Mundtlig eksamen baseret på hjemmebag

    EKA

    N123456789

    Censur

    Intern prøve, to eller flere bedømmere

    Bedømmelse

    Bestået/Ikke bestået

    Identifikation

    Fulde navn og SDU brugernavn

    Sprog

    Følger, som udgangspunkt, undervisningssprog

    Hjælpemidler

    Alle analoge køkkenredskaber tilladt.

    ECTS-point

    15

    Uddybende information

    Eksamensformen ved reeksamen kan være en anden end eksamensformen ved den ordinære eksamen.

    Vejledende antal undervisningstimer

    4 - timer per semester

    Undervisningsform

    På naturvidenkage er undervisningen tilrettelagt efter tofasemodellen dvs. spise- og bagefasen.

    • Spisefasen (forelæsning) - Antal timer: 4
    • Bagefase: Antal timer: Efter behov

    Aktiviteter i bagefasen:

    • Indkøb af materialer.
    • forberedelse og materialer, konstruktion af dej og endelig bagning af den studerendes bagværk. 

    Ansvarlig underviser

    Navn E-mail Institut
    Robot Chokolademussen bob@kage.sdu.dk Institut for Kagematik og Bagelogi

    Skemaoplysninger

    36
    Mandag
    06-09-2021
    Tirsdag
    07-09-2021
    Onsdag
    08-09-2021
    Torsdag
    09-09-2021
    Fredag
    10-09-2021
    08 - 09
    09 - 10
    10 - 11
    11 - 12
    12 - 13
    13 - 14
    14 - 15
    Gæsteforelæsning
    Forelæsning
    15 - 16
    16 - 17
    17 - 18